piccolopianotalents-logo-black

Jekaterina Rostovtseva

{ Estonija }

Studirala je klavir na Estonskoj akademiji za muziku i pozorište kod prof. Peep Lassmanna 1998-2006, gde je i magistrirao. Učestvovala je na master kursevima V. Bermana, A. Hevitta, J. MacGregora, K. Randalua, V. Meržanova, V. Novikova, A. Valdme. Od 1998. godine Jekaterina Rostovtseva radi kao profesor klavira.

Jekaterina Rostovceva je izabrana za najboljeg mladog profesora klavira 2014. od strane Udruženja profesora klavira Estonije.

Učenici Jekaterine Rostovceve pobeđivali su na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima u Italiji, Francuskoj, Letoniji, Srbiji, SAD, Kini, Španiji, Nemačkoj, Češkoj, Litvaniji, Estoniji, Rusiji i Izraelu. Njeni učenici su učestvovali na renomiranim muzičkim festivalima kao što su Lil Piano Festival, Piano Citi Milano i Festival Brin d´Herbe u Orleanu, Francuska. Jekaterina Rostovceva je takođe bila član žirija na brojnim međunarodnim takmičenjima mladih pijanista. Jekaterina je 2021. godine dobila niz učiteljskih nagrada na raznim klavirskim takmičenjima u Evropi.

Trenutno je lektor na Institutu za interpretacionu pedagogiju Estonske akademije za muziku i pozorište, profesor klavira u srednjoj muzičkoj školi u Talinu i Muzičkoj školi Stari grad u Talinu.