piccolopianotalents-logo-black

Danijel Oto

{ Hrvatska }

Danijel Oto (1986. ) učenje klavira započinje tek sa 12 godina. Srednju glazbenu školu završava u Varaždinu, u klasi prof. Miljenke Slunjski, a sa 18 godina upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu u klasi pijanista i pedagoga prof. Vladimira Krpana, gdje je diplomirao s najvišim ocjenama 2009. godine. Redovito se usavršava na klavirskim seminarima i seminarima komorne glazbe kod mnogih eminentnih pedagoga, a neki od njih su: P. Eicher, F. Scala, N. Flores, V. Krpan, K. Krasnitski, E. J. Kim. Kao korepetitor surađuje s mnogim renomiranim umjetnicima, nastupao s Varaždinskim komornim orkestrom, snimao za potrebe Hrvatske radio televizije i Hrvatskog radija, snimao nekoliko nosača zvuka.

Nastupao je u mnogim dvoranama u zemlji i inozemstvu (Kaisersaal u Beču, Narodno pozorište u Beogradu, Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu, Dvorana Univerze u Ljubljani, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i u Osijeku, dvorana “Blagoja Berse“ u Zagrebu…) Angažiran je i kao službeni korepetitor međunarodnih natjecanja (audicije za svjetsko natjecanje solo pjevača “Hans Gabor Bevedere“, Varaždin WodWind&Brass natjecanja), brojnih recitala i seminara. Redovito je angažiran i kao član žirija na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. ( „Mladi Padovec“, “ Davorin Jenko“, „1. Panonski festival pijanista “)

Pedagoškim radom bavi se od 2008. godine, a trenutno radi kao profesor klavira i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu. U dosadašnjem radu osvojio je više od 100 nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Član je EPTE (European piano teacher association) i Hrvatske glazbene mladeži.